Talon tavat

Yhteispelillä kaikilla on turvallista ja mukavaa
Muistathan, että hevosenomistajana vastaat myös vuokralaisesi käytöksestä tallilla ja ympäristössä - ohjeista siis kaikki kävijät huolella tallin tapoihin, ratsastusradan sääntöihin, käytettäviin reitteihin jne. Turvallisuus on meille tärkeää, Cypiksessä kaikki käyttävät ratsailla kypärää!

Otamme muut käyttäjät huomioon – näin sopu säilyy ja kaikki mahtuvat harrastamaan. Kaikki ratsastajat ovat Cypiksessä tasa-arvoisia. Hyvät tavat, kuten tervehtiminen ja yleinen huomaavaisuus, kuuluvat tallin etikettiin. Kohtelemme toisiamme ystävällisesti, auttavaisesti ja kunnoittavasti.

Tilanteen mukaan otamme myös huomioon erityisratsukot, kuten nuorilla hevosilla ratsastavat, aloittavat harrastajat sekä lapset. Ja samalla muistetaan myös, että hallitsemattomalla hevosella ei
rynnistetetä muut vaarantaen. Kommunikointi ja asioista ääneen ystävällisesti sopiminen auttaa.

Turvallisuus ja kaikkien viihtyminen tallilla ja ratsastuspaikoissa on toiminnan lähtökohta.

Muistathan myös noudattaa tallissa olevia ohjeita, mitä tulee mm. vesikarsinan käyttöön, rehustukseen ja ulkoiluun. Korjaathan jälkesi käytäviltä ja vesikarsinasta ja viimeisenä ollessasi muistat sulkea ovet huolella ohjeiden mukaan.

Myös valmentajat, ratsuttajat ja vuokraajat sitoutuvat tallilla ollessaan tallin tapoihin.

Maneesissa/kentältä kerätään lannat
Hevosten lannat kerätään pois, astiat ja välineet päädyissä. Aina kun poistut maneeesista tai kentältä, tarkista ettei sinne jää lantaa - oman tai muiden hevosten!

Aja tallille Kellonummentien kautta - aja tallialueella hiljaa
Tallille ajetaan aina Kellonummentien kautta, ei Lukkarinojantietä.

Tallilla ajetaan kävelyvauhtia koko tilan alueella! Olethan ohjeistanut myös vieraasi ja muut kävijät ajamaan hiljaa.

Maastot ja ratsastuspolkujen jäsenyys
Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus käyttää ratsastuspolkuja. Hyvät välit muihin liikkujiin ja paikkakuntalaisiin ovat tärkeät, joten ratsastamme vain ja ainoastaan sallituilla reiteillä - ei koskaan ulkoilupoluilla!

Kaikki tallilla ratsastavat ihmiset - hevosten omistajat ja vuokraajat - sitoutuvat liittymään Pohjois-Espoon Ratsastuspolut ry:n jäseniksi. On tärkeää tukea toimintaa kaikille yhteisten ratsastuspolkujen yllä- ja kunnossapitämiseksi. Kaikki sitoutuvat noudattamaan maastossa liikkuessaan ratsastuspolkujen sääntöjä. Lisätietoa ja reitit täältä: http://www.ratsastuspolut.fi/

Kellonummen kappelin alueella ehdottomasti kaikki lannat on kerättävä jalkakäytävältä.

Vesikarsinan käyttö
Vesikarsinan käytössä etuajo-oikeus hevosta pesemään tuleville. Toisin sanoen karsinaa ei voi varata hevosen harjaukseen tms. laitteluun, jos joku on tulossa hevosta pesemään.

Koirien pito tallilla
Sosiaaliset ja hyvätapaiset koirat voivat olla tallilla irti tietyin edellytyksin:
1. Omistajan pitää olla näköetäisyydellä omasta koirastaan.
2. Koiraa ei saa päästää irti ennen kuin on tarkistanut, että tallikissat ovat turvassa.
3. Koiria ei saa "säilyttää" satulahuoneessa, toimistossa tai loimihuoneessa eikä vieraan hevosen karsinassa. Oman hevosen karsinassa kyllä.
4. Tietenkin koiran jätökset pitää korjata.
5. Vastuu koiran tekosista on aina koiranomistajalla - varmista, että vakuutukset ovat voimassa.
6. Mahdollisissa koiratappeluissa jokainen maksaa omat viulut - vihaisia koiria ei tallille voi tuoda!
7. Koirat eivät saa juosta kentällä tai maneesissa hevosten jaloissa eikä tietenkään myöskään hevosten tarhoissa.
8. Jos ratsastaja haluaa, että koira laitetaan kiinni, on se välittömästi kytkettävä eikä pyynnöstä saa pahastua.

Ratsastusseura Glomsin Ratsastajat ry - GloRy
Cypis-talli toimii yhteistyössä ratsastusseura GloRy:n kanssa. GloRylaisille tärkeitä arvoja ovat hyvät hevosmiestaidot, tasa-arvo, yhteisöllisyys, kunnioitus toisiamme ja nelijalkaista kumppaniamme hevosta kohtaan. Seura järjestää kilpailutoimintaa, valmennustapahtumia ja muita hyviä hevosmiestaitoja edistäviä tapahtumia. Lisätietoa seuran kotisivuilta: www.glomsinratsastajat.com.

Kuva My Sjöholm