Hevosten hyvinvointi

Cypis-tallin tavoitteena on tarjota yksityishevosille puitteet, joissa ne voivat hyvin ja pysyvät terveinä. Tallinpitäjä Kiti Santamala kehittää tallin toimintaa hevosten parasta ajatellen. Myös asiakkaiden viihtyminen ja hyvä tallihenki ovat toiminnan kulmakiviä.

”Kun hevosista huolehditaan ajatuksella, voidaan sekä hoitaa ongelmia että ehkäistä niiden syntyminen.”

Ruokinta ja hyvinvointi
Ruokinnan perustana on ensiluokkainen karkearehu sekä riittävän tiheät ruokintavälit, joiden avulla voidaan sekä hoitaa vatsaongelmia että ennaltaehkäistä niiden syntyä. Riittävä vedensaanti on myös tärkeää. Tilaamme tallin puolesta joka syksy ammattilaisen laskeman ruokintasuosituksen, joka pohjautuu heinän analyysiin.

● Kuiva- ja säilöheinä tulee meille Laaturengas-heinäntuottajilta. Lisämaksusta ongelmahevosille on saatavissa Krevolan kultaheinä.
● Cypis-tallilla on käytössä Heinätin-automaatit kaikille hevosille. Heinä jaetaan 5 kertaa vuorokaudessa, minkä lisäksi yhden kerran heinää voi antaa itse tallilla käydessään.
● Väkirehuja tarjolla kaura, Criollo Top matalaenerginen täydennysrehu tai Criollo Full täysrehu.
● Asiakkaiden omat väkirehut jaetaan hevosille ohjeiden mukaan. Hevoset juotetaan sekä tarhoihin että laitumille – puhtaista astioista ja talvella lämmin vesi!
● Kesän laiduntaminen tekee hyvää hevosille. Laitumet hoidetaan ja hevosten madotusohjelma järjestetään suositusten mukaisesti yhteistyössä Talli-klinikan kanssa.

Liikunta ja ulkoilu
Hevonen on luotu liikkumaan. Cypis-tallilla satsataan hyviin liikutusmahdollisuuksiin ja pitkiin tarhausvuoroihin sekä lajityypillisen laumakäyttäytymisen tukemiseen.Yhdessä tarhakaverin kanssa ulkoilla saa koko päivän, aamusta iltaan.

● Pitkät tarhavuorot, hevosten mahdollista tarhata hevoskaverin kanssa.
● Säännöllisesti huolletut pohjat kentällä, maneesissa ja tarhoissa. Tarhat siivotaan viikoittain.
● Turvalliset ja kumpuilevat maastot virkistävät hevosia ja antavat vaihtelua liikuntaan sekä tukevat kuntoutettavien hevosten liikuttamista.

Henkinen hyvinvointi
Tavoitteenamme on mahdollisimman stressitön hevosten arki.

● Ammattimainen ja asiallinen, hevosystävällinen hoito ja käsittely talon puolesta.
● Säännöllinen hoito ja pitävät aikataulut vähentävät stressiä.Leppoisa ja rauhallinen ilmapiiri auttavat hevosia rentoutumaan, usein hermostuneet hevoset rauhoittuvat meillä.
● Autamme ja neuvomme pyydettäessä, mutta kunnioitamme myös asiakkaan toiveita hevoslähtöisesti – kaikki ovat yksilöitä.
● Laidunaikaan otamme hevoset sisään yöksi, näin ne saavat levätä riittävästi ja ovat yön yli tallissa turvassa.

Kuntoutus ja terveysongelmat

● Mahdollisuus kuntoutus- ja eläkehevosten hoitoon sekä terveysongelmaisten hevosten hoitoon.
● Hyvä talli-ilma ehkäisee hengitysongelmien syntyä ja soveltuu myös yskivien hevosten pitoon ja niiden oireettomana pitämiseen.
● Käytössä on kaksi tarhaa hiekkaongelmaisten hevosten ulkoiluun.
● Pohjois-Espoon ratsastuspolut vieressä.- Hyvä karkearehu ja tiheät ruokintakerrat automaattien avulla.- Hevosille on solarium kakkostallissa.

Tasa-arvo ja kunnioitus
Kun ihmiset viihtyvät, on kaikilla tallilla mukavaa. Hyvä tallihenki on meille tärkeä ja vaalimisen arvoinen asia.
● Hyvän hevosenpidon kulttuuri.
● Kiva ja kannustava porukka, kaikki ovat yhtä arvokkaita ja tervetulleita. ● Kaikki saavat harrastaa tai valmentautua kuten haluavat.
● Meillä on selkeät, kaikille yhteiset pelisäännöt ja asiakasystävällinen kulttuuri. - Netin tapahtumakalenterista voi nähdä helposti mitä tallilla tapahtuu. Sen kautta voi lisätä omia valmennuksiaan tms. mukaan. Meillä saa käytännössä aina ratsastaa oli tunteja tai ei.
● Meillä on paljon erilaisia valmennuksia ja kursseja, joihin voi halutessaan tulla mukaan.