Cypis-tiimi

Henna

Tallimestari Henna Tolvanen liittyi Cypiksen henkilökuntaan vuonna 2010. Henna on koulutukseltaan tallimestari, harrasteohjaaja ja hevoshieroja. Hän on harrastanut hevosia pikkutytöstä alkaen.

Hennalla on vahva työkokemus ratsujen hoidosta, mutta myös ravipuolelta. Hennan kouluratsu Bertta , s. 2008, on hänen itse kasvattamansa.
Henna tarjoaa myös hevoshierontaa, lisätietoa: LINKKI

Eija

Eija Lassila tiesi jo tarhaikäisenä, että hänestä tulee hevosenhoitaja. Työkokemusta on karttunut runsaasti, ensin puoli vuotta Sillanpään oriasemalla, neljä ja puoli vuotta suomenhevosia kasvattavassa Talli Sävelessä ja ennen Cypistä seitsemän vuotta Tuomas Korvenojalla, missä Eijalla oli passina kuusi hevosta huolehdittava ja kotitreenissä. Erityisesti nuoret hevoset ja varsat ovat Eijan sydäntä lähellä. Kuvassa oma ratsu Julle, ex-ravuri,joka asuu Sipoossa.

Tuuli

Tuuli Liimatainen valmistui hevostenhoitajaksi Keski-Pohjanmaan Maaseutuopistosta vuonna 2008 yhdistelmätutkinnolla. ”Perho oli kohtuullisen matkan päässä kotoa, ja lukion käymisen ohella sain hevosista lisää tietoa, kun ei siinä vaiheessa osannut muutakaan tulevaisuudesta ajatella. Ja edelleen näin kymmenen näissä hommissa vaikutetaan.” Hevoset ovat olleet aina tärkeä osa Tuulin elämää, oma hevonen hänellä on ollut jo kymmenvuotiaasta. Työkokemusta on karttunut monipuolisesti Suomesta ja hieman maan rajojen ulkopuoleltakin. Tuuli on työllistänyt itsensä pääasiallisena yrittäjänä omalla toiminimellä jo pari vuotta. Cypiksellä hänet tapaa yleensä loppuviikosta. ”Nyt kun omat suomenhevostammani Lumo ja Ragana ovat ylläpitokodissa, jää hyvin aikaa hoitaa enemmän toisten hevosia. Kun nuo kaksi kotiutuvat, on aika tarkistaa tilanne uudestaan.”

Kiti

Talliyrittäjä Kiti Santamala perusti Cypis-tallin vuonna 1993, kun tallinpito edellisessä paikassa kasvoi yritystoiminnaksi. Koulutukseltaan hän on hevosenhoitaja ja merkonomi. Hevosia Kiti on harrastanut lähes koko ikänsä ja tallinpitoakin jo vuodesta 1974. Kitin lempihevonen Riku eli Ricamondo on
syntynyt vuonna 1998 ja siirtymässä eläkeläiseksi vanhan polvivamman takia. Laumaa johtaa luonteikas eläketamma ”Ponu”, ja sen nuorempiin jäseniin
kuuluvat ratsut ”Paavo” ja ”Honkkeli”.

Markku

Talliyrittäjä Markku Rikamo tuli mukaan Cypis-tallin tiimiin avoliiton kautta. Markku vastaa Cypis Oy:n ja Kiinteistö
Oy Ugglehultin kunnossapidosta ja huoltotöistä sekä
niiden järjestelyistä. Hänet tapaa aamuisin mm. maneesia tai kenttää lanaamassa.