Cypis-tiimi

Henna

Tallimestari Henna Tolvanen liittyi Cypiksen henkilökuntaan vuonna 2010. Henna on koulutukseltaan tallimestari, harrasteohjaaja ja eläinten fysioterapiaan erikoistuva fysioterapeutti (AMK). Hän on harrastanut hevosia pikkutytöstä alkaen.

Hennalla on vahva työkokemus ratsujen hoidosta, mutta myös ravipuolelta. Hennan kouluratsu Bertta , s. 2008, on hänen itse kasvattamansa.
Henna tarjoaa myös hevoshierontaa, lisätietoa: HurdaPhysio

Eija

Eija Lassila tiesi jo tarhaikäisenä, että hänestä tulee hevosenhoitaja. Työkokemusta on karttunut runsaasti, ensin puoli vuotta Sillanpään oriasemalla, neljä ja puoli vuotta suomenhevosia kasvattavassa Talli Sävelessä ja ennen Cypistä seitsemän vuotta Tuomas Korvenojalla, missä Eijalla oli passina kuusi hevosta huolehdittava ja kotitreenissä. Erityisesti nuoret hevoset ja varsat ovat Eijan sydäntä lähellä. Kuvassa oma ratsu Julle, ex-ravuri,joka asuu Sipoossa.

Hilkka

Hilkan hevoskipinä syttyi kahdeksanvuotiaana kun hän huomasi, miten
paljon hevoset auttoivat kehitysvammaista siskoa jaksamaan arjessa.
Tallihommat tulivat tutuiksi jo pienenä ja mahdollistivat pian oman
vuokrahevosen pitämisen. Oman hevosen Hilkka sai viisitoistavuotiaana.
Puoliveritamma Inkerin kanssa tuli valmentauduttua ja kilpailtua
aktiivisesti koulu- ja esteratsastuksessa muutaman vuoden ajan.

Sittemmin elämä on kuljettanut sinne tänne. Hilkka on opiskellut
kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa muutaman vuoden, ja
myös muusikon opinnot ovat melkein valmiit, mutta kyllä hevoset vetävät kuitenkin sen pidemmän heinänkorren. Nyt hän on Cypiksellä
oppisopimuksessa valmistuakseen hevosenhoitajaksi. Tulevaisuudessa on toive syventää osaamista hevosalalle jatko-opinnoin. Nyt aikaa vie myös Sohvi-tamma joka piristää sateistakin päivää. Aviomiehen kanssa
haaveillaan omakotitalosta, omasta tallista ja minipossuista.

Laura D

Laura Derpina omistaa kolme ponia (joista 4v Koda on nyt pihatoilla ylläpidossa Tealla), joiden kanssa hän harrastaa valjakkoajoa. Hevosia hän on harrastanut reilu 20 vuotta, mutta ratsastuksesta ei kannata kysyä mitään ��

Lauralta voi kysyä arkitöiden ohella myös lisäpalveluita, jotka eivät kuulu tallin tarjoamiin palveluihin. Esim. irtokengät, lääkintä, klipperin vuokraus jne. Lauralta myös vuokrata traileria (1,5 hevosen vm 2017 Cheval Liberte etupurulla). Häneltä saa myös kysyä lyhyen matkan akuutteja klinikkakuljetuksia.

Ville

Talliapulainen Ville-Pekka Eschner tunnetaan ahkerana ja eläinrakkaana ilopillerinä. Ville työskentelee tallilla kolmena päivänä viikossa neljän tunnin vuoroissa. Hän pitää muun muassa hevosten tarhat tip top -siisteinä.

"Olen reipas ja kunnollinen työntekijä. Olen tutustunut hevosiin lapsuudessani käydessäni terapiaratsastuksessa. Hevoset ovat rauhoittavia ja niiden kanssa on mukava jutella", Ville kertoo.

Karim

Karim on ammatinvaihtaja ja tuli Cypis-tallille kiinteistöhoito- ja korjaustehtäviin.


Kiti

Talliyrittäjä Kiti Santamala perusti Cypis-tallin vuonna 1993, kun tallinpito edellisessä paikassa kasvoi yritystoiminnaksi. Koulutukseltaan hän on hevosenhoitaja ja merkonomi. Hevosia Kiti on harrastanut lähes koko ikänsä ja tallinpitoakin jo vuodesta 1974. Kitillä on Cypiksellä kaksi omaa ratsua, ”Paavo” ja ”Honkkeli”.
Rakkaudella muistoissa kulkevat pitkäaikaiset, edesmenneet hevosystävät grand old lady ja tallin kuningatar "Ponu" sekä upea musta prinssi "Riku", Ricamondo.

Markku

Talliyrittäjä Markku Rikamo tuli mukaan Cypis-tallin tiimiin avoliiton kautta. Markku vastaa Cypis Oy:n ja Kiinteistö Oy Ugglehultin kunnossapidosta ja huoltotöistä sekä niiden järjestelyistä. Hänet tapaa aamuisin mm. maneesia tai kenttää lanaamassa.