Cypis-tiimi

Henna

Tallimestari Henna Tolvanen liittyi Cypiksen henkilökuntaan vuonna 2010. Henna on koulutukseltaan tallimestari, harrasteohjaaja ja hevoshieroja. Hän on harrastanut hevosia pikkutytöstä alkaen.

Hennalla on vahva työkokemus ratsujen hoidosta, mutta myös ravipuolelta. Hennan kouluratsu Bertta , s. 2008, on hänen itse kasvattamansa.
Henna tarjoaa myös hevoshierontaa, lisätietoa: LINKKI

Inna

Inna Lindholm valmistui Ypäjältä 2012 hevosenhoitajaksi. Hän on työskennellyt alalla kokopäiväisesti ja kartuttanut vankan ammattitaidon ja osaamisen ratsuhevosista. Innan hevostaipale sai alkunsa teinivuosina eikä siitä enää ollut paluuta, vaan harrastuksesta tuli ammatti, joka tänäkin päivä tuntuu omalta. Esikoispoikansa Inna sai vuonna 2015. Toisena vahvana kakkosena Innan elämään kuuluvat saksanpaimenkoirat ja niitä löytyykin kotosalta kaksin kappalein. Hyvänä mottona matkassa kulkee "ei tätä tehdä rahasta, vaan rakkaudesta".

Eija

Eija Lassila tiesi jo tarhaikäisenä, että hänestä tulee hevosenhoitaja. Työkokemusta on karttunut runsaasti, ensin puoli vuotta Sillanpään oriasemalla, neljä ja puoli vuotta suomenhevosia kasvattavassa Talli Sävelessä ja ennen Cypistä seitsemän vuotta Tuomas Korvenojalla, missä Eijalla oli passina kuusi hevosta huolehdittava ja kotitreenissä. Erityisesti nuoret hevoset ja varsat ovat Eijan sydäntä lähellä. Kuvassa oma ratsu Julle, ex-ravuri,joka asuu Sipoossa.

Sinikka

Sinikka Kärkkäinen innostui hevosista jo alle kouluikäisenä asuessaan ratsastustallin vieressä. Hän valmistui ratsastuksenohjaajaksi kaksoistutkinnosta Kiuruvedeltä 2007. Sinikalla on hevosalan työkokemusta kotimaan talleista aina ulkomaille Englantiin ja sieltä Tanskaan, missä hän sai työn ohella hyvän koulutuksen nuorten hevosten ratsutukseen ja kilpailuttamiseen. Matka jatkui Uuteen-Seelantiin nuorten laukkahevosten pariin ja edelleen Saksaan Gestut Spreheen, missä työtovereina olivat nuoret kouluratsut. Suomeen palattuaan Sinikka on ratsuttanut ja pitänyt tunteja osa-aikaisesti yliopistokoulutuksen ohella. Cypiksessä Sinikka tekee etenkin viikonlopputalleja.

Kiti

Talliyrittäjä Kiti Santamala perusti Cypis-tallin vuonna 1993, kun tallinpito edellisessä paikassa kasvoi yritystoiminnaksi. Koulutukseltaan hän on hevosenhoitaja ja merkonomi. Hevosia Kiti on harrastanut lähes koko ikänsä ja tallinpitoakin jo vuodesta 1974. Kitin lempihevonen Riku eli Ricamondo on
syntynyt vuonna 1998 ja siirtymässä eläkeläiseksi vanhan polvivamman takia. Laumaa johtaa luonteikas eläketamma ”Ponu”, ja sen nuorempiin jäseniin
kuuluvat ratsut ”Paavo” ja ”Honkkeli”.

Markku

Talliyrittäjä Markku Rikamo tuli mukaan Cypis-tallin tiimiin avoliiton kautta. Markku vastaa Cypis Oy:n ja Kiinteistö
Oy Ugglehultin kunnossapidosta ja huoltotöistä sekä
niiden järjestelyistä. Hänet tapaa aamuisin mm. maneesia tai kenttää lanaamassa.