Cypis-tiimi

Henna

Tallimestari Henna Tolvanen liittyi Cypiksen henkilökuntaan vuonna 2010. Henna on koulutukseltaan tallimestari, harrasteohjaaja ja hevoshieroja. Hän on harrastanut hevosia pikkutytöstä alkaen.

Hennalla on vahva työkokemus ratsujen hoidosta, mutta myös ravipuolelta. Hennan kouluratsu Bertta , s. 2008, on hänen itse kasvattamansa.
Henna tarjoaa myös hevoshierontaa, lisätietoa: LINKKI

Jarmo

Jarmo Uimonen innostui jo pikkupoikana isoisän työhevosesta, jolla pääsi tekemään työhommia ja ratsastamaankin. Sittemmin hän ratsasti koko peruskoulun ajan. Myöhemmin ratsut vaihtuivat raviurheilun pariin, jossa vierähti noin 20 vuotta sekä Suomessa että Ranskassa. Ennen Cypiksen palvelukseen astumista vierähti bussin ratissa 6 vuotta, minkä jälkeen ratti vaihtui taas siihen elämän suolaan, hevosiin.
Mikäli se pahin (irtokenkä) sattuu yllättämään, kannattaa Jarmoa nykäistä hihasta.

Jenni

Jenni Hakala on harrastanut hevosia jo reilut 30 vuotta tavalla tai toisella. Hänen isällään on ollut aina ravureita. "Olenkin pienestä pitäen tunkenut raveihin mukaan. Verissä on siis tämä hevosiin hurahtaminen. Omia hevosia Jennillä on ollut jo yli 20 vuotta, joista viimeiset 6 vuotta omassa pihassa. "Olen aina tiennyt että karvamopot tulevat olemaan se minun juttuni."

Eija

Eija Lassila tiesi jo tarhaikäisenä, että hänestä tulee hevosenhoitaja. Työkokemusta on karttunut runsaasti, ensin puoli vuotta Sillanpään oriasemalla, neljä ja puoli vuotta suomenhevosia kasvattavassa Talli Sävelessä ja ennen Cypistä seitsemän vuotta Tuomas Korvenojalla, missä Eijalla oli passina kuusi hevosta huolehdittava ja kotitreenissä. Erityisesti nuoret hevoset ja varsat ovat Eijan sydäntä lähellä. Kuvassa oma ratsu Julle, ex-ravuri,joka asuu Sipoossa.

Tuuli

Tuuli Liimatainen valmistui hevostenhoitajaksi Keski-Pohjanmaan Maaseutuopistosta vuonna 2008 yhdistelmätutkinnolla. ”Perho oli kohtuullisen matkan päässä kotoa, ja lukion käymisen ohella sain hevosista lisää tietoa, kun ei siinä vaiheessa osannut muutakaan tulevaisuudesta ajatella. Ja edelleen näin kymmenen näissä hommissa vaikutetaan.” Hevoset ovat olleet aina tärkeä osa Tuulin elämää, oma hevonen hänellä on ollut jo kymmenvuotiaasta. Työkokemusta on karttunut monipuolisesti Suomesta ja hieman maan rajojen ulkopuoleltakin. Tuuli on työllistänyt itsensä pääasiallisena yrittäjänä omalla toiminimellä jo pari vuotta. Cypiksellä hänet tapaa tuuraajana. ”Nyt kun omat suomenhevostammani Lumo ja Ragana ovat ylläpitokodissa, jää hyvin aikaa hoitaa enemmän toisten hevosia. Kun nuo kaksi kotiutuvat, on aika tarkistaa tilanne uudestaan.”

Ville

Talliapulainen Ville-Pekka Eschner tunnetaan ahkerana ja eläinrakkaana ilopillerinä. Ville työskentelee tallilla kolmena päivänä viikossa neljän tunnin vuoroissa. Hän pitää muun muassa hevosten tarhat tip top -siisteinä.

"Olen reipas ja kunnollinen työntekijä. Olen tutustunut hevosiin lapsuudessani käydessäni terapiaratsastuksessa. Hevoset ovat rauhoittavia ja niiden kanssa on mukava jutella", Ville kertoo.

Kiti

Talliyrittäjä Kiti Santamala perusti Cypis-tallin vuonna 1993, kun tallinpito edellisessä paikassa kasvoi yritystoiminnaksi. Koulutukseltaan hän on hevosenhoitaja ja merkonomi. Hevosia Kiti on harrastanut lähes koko ikänsä ja tallinpitoakin jo vuodesta 1974. Kitillä on Cypiksellä kaksi omaa ratsua, ”Paavo” ja ”Honkkeli”.
Rakkaudella muistoissa kulkevat pitkäaikaiset, edesmenneet hevosystävät grand old lady ja tallin kuningatar "Ponu" sekä upea musta prinssi "Riku", Ricamondo.

Markku

Talliyrittäjä Markku Rikamo tuli mukaan Cypis-tallin tiimiin avoliiton kautta. Markku vastaa Cypis Oy:n ja Kiinteistö
Oy Ugglehultin kunnossapidosta ja huoltotöistä sekä
niiden järjestelyistä. Hänet tapaa aamuisin mm. maneesia tai kenttää lanaamassa.