Valmentautuminen

Cypis-tallille voi kukin kutsua haluamansa valmentajan. Tunnit varataan kalenteriin hyvissä ajoin ja niiden peruuntumisesta ilmoitetaan myös. Tarkemmat tiedot varauskalenterista ja -säännöistä.

Ohessa tiedote valmentajille ja tunnin pitäjille talon tavoista, teksti löytyy myös maneesin seinältä.

Hyvä valmentaja!

Olet lämpimästi tervetullut pitämään tuntia Cypis-tallille - jos olet valmis sitoutumaan kunnioittamaan tallimme toimintatapoja, turvallisuutta ja asiakasystävällistä kulttuuria.

Otathan huomioon, että maneesi on aina kaikkien käytössä myös tuntien aikaan aivan muutamaa erikseen sovittua poikkeusta lukuun ottamatta.

Meillä myös tunneilla kävijät noudattavat liikenne- ja väistämissääntöjä – toivomme että ohjeistat valmennettavasi sen mukaisesti!

Uralla mennään ravia ja laukkaa, käynti ja pysähdykset kuuluvat uran sisäpuolelle. Ja jätättehän ympyrällä ollessa tilaa uralla ratsastaville!

Tunnilla olijoille annetaan mahdollisuus suorittaa tehtäviä häiriöttä – kuten lävistäjää, kiemurauraa tms. – mutta muillakin on oikeus suorittaa omia tehtäviään.

Kommunikoi siis tarvittaessa tehtävistä ja mentävistä teistä ennakkoon selkeästi – sopu sijaa antaa.

Muistathan myös pitää ajoista kiinni! Seuraavalla tulijalla on oikeus aloittaa tuntinsa varaamallaan ajalla.

Meillä kaikki tallin ratsukot ovat tasa-arvoisia ja yhtä arvokkaita harrastajista kilpailijoihin – ja yhtä lailla tervetulleita käyttämään maneesia ja kenttää. Tuntilaisilla ei ole etuajo-oikeuksia ja liikennesäännöt koskevat myös heitä.

Arvostamme myös turvallista ja huomaavaista toimintaa. Cypiksessä kaikki käyttävät ratsailla kypärää! Hyvät tavat, kuten kaikkien tervehtiminen ja yleinen huomaavaisuus, kuuluvat tallin etikettiin. Kohtelemme toisiamme ystävällisesti, auttavaisesti ja kunnioittavasti.

Tilanteen mukaan otamme myös huomioon erityisratsukot, kuten nuorilla hevosilla ratsastavat, aloittavat harrastajat sekä lapset. Ja samalla muistetaan myös, että selkeästi hallitsemattomalla hevosella ei voi rynnistää muut vaarantaen.

Kommunikointi ja asioista ääneen ystävällisesti sopiminen auttaa.

Turvallisuus ja kaikkien viihtyminen tallilla ja ratsastuspaikoissa on toimintamme lähtökohta.

Kiti Santamala, talliyrittäjä

P.S. Huolehdittehan, että kaikki lannat kerätään pois. Myös esteet ja muut tavarat korjataan paikalleen!