Ilmoita jokainen tapahtuma, kuten tunti tms. toiminta hyvissä ajoin kalenteriin. Varaukset ja peruutukset tehdään itse kalenteriin, johon asiakkaat saavat linkin tallinpitäjältä. Siinä tapahtumat näkyvät tarkemmin.

KALENTERINÄKYMÄ

Muista aina ilmoittaa varauksen peruuntumisesta mahdollisimman nopeasti kalenteriin ja mielellään myös tallin Facebook-ryhmään.

Kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä. Tunnethan ratsastusradan tiet? Tunteehan hevosesi vuokraaja säännöt ja osaa noudattaa niitä?

LANNAT kerätään aina maneesista ja kentältä. Jokainen tarkistaa lähtiessään, että maneesiin tai kentälle ei jää lantaa, omaa tai muiden hevosten!

Otamme muut käyttäjät huomioon – näin sopu säilyy ja kaikki mahtuvat harrastamaan. Kaikki ratsastajat ovat Cypiksessä tasa-arvoisia. Hyvät tavat, kuten tervehtiminen ja yleinen huomaavaisuus, kuuluvat tallin etikettiin.

Tunteja pitävät valmentajat toimivat Cypiksen tiloissa tasa-arvoisesti / muiden ehdoilla, tuntilaisilla ei ole etuajo-oikeuksia ja liikennesäännöt koskevat myös heitä. Kaikki ovat tervetulleita käyttämään maneesia tuntien aikana.

Varaamisen periaatteet

MANEESISSA JA KENTÄLLÄ VOI AINA RATSASTAA, MYÖS ESTETUNTIEN YMS. AIKAAN. VARAUKSET OVAT VAIN TIEDOKSI MUILLE RATSASTAJILLE MANEESIN TAPAHTUMISTA JA PÄÄLLEKKÄISYYKSIEN VÄLTTÄMISEKSI.

Periaatteessa maneesi ja kenttä ovat aina kaikkien käytössä – siis myös tuntien aikaan. Maneesikaudella klo 17-19 maneesin voi varata estetuntikäyttöön vain tiettyinä aikoina, ks. ajat alempana. Esteaikoja lisätään/vähennetään tarpeen mukaan.

Maneesin ja kentän varaukset hyvissä ajoin nettikalenteriin
Kaikki tunnit tms. toiminta laitetaan itse ylös kalenteriin, jolloin kaikki pysyvät kartalla.
* Kaikki varaukset tehdään etukäteen viimeistään edellisenä iltana klo 20.00 mennessä. Myös mahdollinen peruuntuneiden aikojen uusi käyttö toiseen varaukseen edellisenä iltana viimeistään klo 20 mennessä.
* Peruutukset tulee tehdä heti, kun niistä on tieto,mahdollisimman nopeasti. Ilmoita saman tai seuraavan päivän peruutuksista aina myös tallin Facebook-ryhmään.

Ilmoitukseen laitetaan
Mikä tunti / valmentaja. Mukana olevat ratsukot. Varaajan nimi ja yhteystieto.

Varauksen hyväksyminen: Cypis-talli pidättää oikeuden varausten hyväksymiseen / rajoittamiseen sen mukaan, että kaikille jää kohtuullisesti käyttöaikaa tunteja ja omaa ratsastusta varten.

Kestovaraukset / viikkotunnit
Varauskalenteriin on mahdollista tehdä pitkäkestoisempia, viikoittain toistuvia tunteja. Mikäli toiveissa on päällekkäisyyttä, asiasta neuvotellaan ja sovitellaan mahdollisimman tasapuolinen ja kokonaisuutta parhaiten palveleva vaihtoehto.

- Mikäli tuntien tai varatun käytön peruuntumisilmoitus jää tekemättä kahdesti, tallilla on oikeus poistaa tunti/tapahtuma varauskalenterista

Varaukset maneesikaudella

Arki-iltaisin klo 17-19 maneesissa saa olla vain yksi varaus kerrallaan. Estetunteja saa varata tälle välille vain erikseen määriteltyinä aikoina.

Muina aikoina varauksia voi olla kaksi samaan aikaan. Ensimmäinen varaaja saa valita areenan. Estetunteja saa olla vain yhdellä areenalla kerrallaan.

Yhdellä hevosella saa olla maksimissaan kaksi varausta viikossa arki-iltaisin klo 17-20 välillä. Useamman ratsukon tuntien osalta tästä voidaan joustaa.

Viikonloppuisin varataan ohjasajon kanssa vuoroviikoin ohjasajoa vastaava aika vapaaseen ratsastukseen, jolloin maneesia ei voi varata muuhun käyttöön.

Pitkän uran varaus merkitään varsinaisen varauksen kanssa samaan aikaan olevalla mustalla varauksella. Mustan varauksen aikaan muut saavat tulla maneesiin ratsastamaan normaalisti. Varauksesta on hyvä käydä ilmi mihin tarkoitukseen varaus on tehty, jotta muut voivat valita haluavatko tulla samaan aikaan. Varaukselle tulee olla hyvät perustelut.

Perussäännöistä sovitut poikkeukset:
* Torstaisin kaksi samanaikaista varausta on sallittu klo 17:30 asti
* Perjantaina on sallittu estevaraus klo 17-18

Varaukset kesäkaudella

Kesäkausi on voimassa huhtikuusta lokakuun loppuun tai aikana kun kenttä on käytössä.

Kaksi varausta on aina sallittu, mutta kahta estevarausta ei saa olla samaan aikaan.

Varaukset ja ilmoitukset kaikista tunneista ja toiminnasta tehdään kalenteriin. Tunnin varaaja voi käyttää joko maneesia tai kenttää. Ensin tullut varaaja valitsee areenan.

Maneesin käyttö

Maneesissa noudatetaan ratsastusuran sääntöjä, mutta tunnilla olijalle on kohteliasta mahdollisuuksien mukaan antaa tilaa tehdä harjoitukset rauhassa. Valmentajan tehtävä on pitää muut maneesissa olijat tietoisina siitä mitä ollaan tekemässä.

Koko maneesiin varattujen estetuntien aikana päätyyn jätetään vähintään 20 metriä vapaaksi muuta ratsastusta varten.

Irtohypytys
- ei sallittua arkisin klo 17-20

Juoksutus ja ohjasajo
- ei sallittua arkisin klo 17-20. Mahdollisesti riehuvan hevosen juoksutus on selkeä vaaratekijä muille ratsastajille ja vie vähintään puolet maneesista.

- Juoksutus/ohjasajo ei ole sallittua, jos maneesissa on selkeästi ruuhkaa, eikä ilman paikallaolijoiden lupaa. Juoksuttaessa hevosella oltava aina asialliset varusteet, tavallinen riimu ei riitä.

Kävelytys/taluttaminen
- Loppukäyntejä ym. ei ratsasteta rinnakkain, jos maneesissa on useampia ratsastajia.
- Kännykän käyttö hevosen selässä ja taluttaessa on kielletty.
- Mieluiten kävelyt ulkona, jos mahdollista
- Jos maneesissa on selkeästi ruuhkaa, talutus ulkona

- Talutus suitset päässä, tavallinen riimu ei riitä

Kurssit, kilpailut ja tapahtumat

Poikkeuksellisesti maneesi ja/tai kenttä voidaan varata muuhun satunnaiseen käyttöön pidemmäksi aikaa, kun se palvelee yhteistä etua, kuten tapahtumat omalle väelle, kuten kurssit, kisat, ym. toiminta, johon tallin ratsastajista suuri osa osallistuu.
Maneesin ja kentän varaaminen tapahtumiiin, jotka rajoittavat yleistä ratsastuskäyttöä, on mahdollita erillisluvalla Kiti Santamalalta.

Turvallisuus

Maneesiin tullessa ilmoitetaan saapumisesta ovikelloa käyttäen. Jos olet tuomassa maneesiin jotain poikkeuksellista, kuten lastenvaunut, kärryt, sateenvarjon tms. kerro siitä ratsastajille ENNEN KUIN tulet, jotta he voivat varautua hevosen mahdolliseen pelästymiseen.

Hevoset puetaan ja riisutaan uran sisäpuolella. Kävelijät väistävät muita ratsukoita voltilla tms. Mieluiten kävelyt ulkona jos mahdollista varsinkin jos useampi ratsukko maneesissa.

Turvallisuus
Muille ratsastajille ei saa aiheuttaa häiriötä / vaaratilanteita. Omalla ratsastuksella ei saa häiritä muita. Kiukunpurkaukset ja hevosen asiaton kuritus eivät kuulu ratsastusradalle tai talliin. Koiria ei saa päästää juoksemaan maneesiin tai kentälle. Jos ne osaavat käyttäytyä, ne voivat olla odottamassa maneesin katsomopäädyssä tai kentän ulkopuolella.