Ilmoita jokainen tapahtuma, kuten tunti tms. toiminta hyvissä ajoin kalenteriin. Varaukset ja peruutukset tehdään itse kalenteriin, johon asiakkaat saavat linkin tallinpitäjältä.

KALENTERINÄKYMÄ

Muista aina ilmoittaa varauksen peruuntumisesta mahdollisimman nopeasti kalenteriin ja mielellään myös tallin Facebook-ryhmään.

Kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä. Tunnethan ratsastusradan tiet? Tunteehan hevosesi vuokraaja säännöt ja osaa noudattaa niitä?

LANNAT kerätään aina maneesista ja kentältä. Jokainen tarkistaa lähtiessään, että maneesiin tai kentälle ei jää lantaa, omaa tai muiden hevosten!

Otamme muut käyttäjät huomioon – näin sopu säilyy ja kaikki mahtuvat harrastamaan. Kaikki ratsastajat ovat Cypiksessä tasa-arvoisia. Hyvät tavat, kuten tervehtiminen ja yleinen huomaavaisuus, kuuluvat tallin etikettiin.

Tunteja pitävät valmentajat toimivat Cypiksen tiloissa tasa-arvoisesti / muiden ehdoilla, tuntilaisilla ei ole etuajo-oikeuksia ja liikennesäännöt koskevat myös heitä. Kaikki ovat tervetulleita käyttämään maneesia tuntien aikana.

Varaamisen periaatteet

MANEESISSA JA KENTÄLLÄ VOI AINA RATSASTAA, MYÖS ESTETUNTIEN YMS. AIKAAN. VARAUKSET OVAT VAIN TIEDOKSI MUILLE RATSASTAJILLE MANEESIN TAPAHTUMISTA JA PÄÄLLEKKÄISYYKSIEN VÄLTTÄMISEKSI.

Periaatteessa maneesi ja kenttä ovat aina kaikkien käytössä – siis myös tuntien aikaan. Maneesikaudella prime time -aikaan maneesin voi varata estetuntikäyttöön vain tiettyinä aikoina, ks. ajat alempana. Esteaikoja lisätään/vähennetään tarpeen mukaan.

Maneesin ja kentän varaukset hyvissä ajoin nettikalenteriin
Kaikki tunnit tms. toiminta laitetaan itse ylös kalenteriin, jolloin kaikki pysyvät kartalla. Vain yksi tunti / valmennus samanaikaisesti.
* Kaikki varaukset tehdään etukäteen viimeistään edellisenä iltana klo 20.00 mennessä.Myös mahdolliset peruutukset ja aikojen uusi käyttö toiseen varaukseen edellisenä iltana viimeistään klo 20 mennessä.
* Muut poissulkeva käyttö on mahdollista prime time -ajan ulkopuolella satunnaisesti erikseen suoraan Kitin kanssa niin sovittaessa, varaus viikko etukäteen.

Ilmoitukseen laitetaan
Mikä tunti / valmentaja. Mukana olevat ratsukot. Varaajan nimi ja yhteystieto.

Kun varaat kentän
- mainitse, että varaus koskee kenttää, muuten oletuksena maneesivaraus.

Varauksen hyväksyminen:
Cypis-talli pidättää oikeuden varausten hyväksymiseen / rajoittamiseen sen mukaan, että kaikille jää kohtuullisesti käyttöaikaa tunteja ja omaa ratsastusta varten.

Kestovaraukset / viikkotunnit

Varauskalenteriin on mahdollista saada pitkäkestoisempia, viikoittain toistuvia tunteja. Mikäli toiveissa on päällekkäisyyttä, asiasta neuvotellaan ja sovitellaan mahdollisimman tasapuolinen ja kokonaisuutta parhaiten palveleva vaihtoehto.

- Jos haluat tehdä kestovarauksen, muista mainita siitä erikseen ja ilmoita päättymispäivä. Ilmoita myös yhteyshenkilö ja puh.no

- Mikäli tuntien tai varatun käytön peruuntumisilmoitus jää tekemättä kahdesti, tallilla on oikeus poistaa tunti/tapahtuma varauskalenterista.

Varaukset prime time ja muulloin

VARAUKSET PRIME TIME -AIKAAN
(arkipäivinä 17-21 ja pyhäpäivinä 10-20, kun kenttä ei ole käytössä)

ESTEAJAT
Maneesikaudella estehyppyjä saa järjestää varata kalenteriin seuraavina aikoina:

ma klo 20-21
ti klo 20-21
ke 20-21 extempore, saa ottaa yhden satunnaisvalmennuksen ja tervetuloa kaikki hyppäämään!
to klo , 19-20 puomi/kavaletti 20-21
pe klo 17-18, 20-21

la klo 19-20 drive in-esteet, kaikki tervetulleita hyppäämään, ei valmennuksia!
su klo 17-20

Esteaikoja ei ole automaattisesti varattu hyppäämiselle, vaan vain kalenteriin ennakkoon tehdyt varaukset otetaan huomioon. Ilman ennakkoon kalenteriin tehtyä estevarausta maneesi on kaikkien tavallisessa ratsastuskäytössä. Esteajan päälle ei voi kuitenkaan tehdä koulutuntivarausta tms.

Irtohypytys
- ei sallittua prime time -aikaan.

Juoksutus
- ei sallittua prime time -aikaan. Mahdollisesti riehuvan hevosen juoksutus on selkeä vaaratekijä muille ratsastajille ja vie vähintään puolet maneesista.

Kurssit, kilpailut ja tapahtumat
Poikkeuksellisesti voidaan varata maneesi muuhun satunnaiseen käyttöön pidemmäksi aikaa, kun se palvelee yhteistä etua (tapahtumat omalle väelle, kurssit, kisat, ym. toiminta, johon tallin ratsastajista suuri osa osallistuu). Cypis-tallilla loppupelissä tässä päätösvalta.

VARAUKSET PRIME TIME -AJAN ULKOPUOLELLA

Kaikista muiden ratsastukseen vaikuttavista tapahtumista ilmoitus nettikalenteriin. Maneesia voi varata satunnaisesti ja Kitin kanssa erikseen sovittaessa sellaiseen käyttöön, että muut eivät voi käyttää maneesia (kuten irtohypytys).

Juoksutus
- Ei saa juoksuttaa, jos maneesissa enemmän kuin 2 ratsukkoa, ei saa juoksuttaa ilman paikallaolijoiden lupaa. Juoksuttaessa hevosella oltava aina asialliset varusteet, tavallinen riimu ei riitä.

Varaukset kesäkaudella

Kesäkausi on voimassa huhtikuusta lokakuun loppuun, tai aikana kun kenttä on käytössä.

Maneesin tai kentän voi varata valmennuksiin samanaikaisesti. Esteitä saa hypätä samaan aikaan vain toisella niistä.

Varaukset ja ilmoitukset kaikista tunneista ja toiminnasta tehdään kalenteriin. Tunnin varaaja voi käyttää joko maneesia tai kenttää. Ensin tullut varaaja valitsee areenan.

Maneesia ja kenttää voi varata satunnaisesti ja Kitin kanssa erikseen sovittaessa sellaiseen käyttöön, että muut eivät voi käyttää niitä (kuten irtohypytys).

Muuta tärkeää

Maneesiin tullessa huhuillaan / vihelletään ovelta niin, että paikallaolijat kuulevat. Sisään tullaan vasta luvan kanssa. Ja jos olet tuomassa maneesiin jotain poikkeuksellista, kuten lastenvaunut, kärryt, sateenvarjon tms. kerro siitä ratsastajille ENNEN KUIN tulet, jotta he voivat varautua hevosen mahdolliseen pelästymiseen.

Jos maneesissa on enemmän kuin viisi ratsukkoa kerralla, kaikki ratsastavat uralla samaan suuntaan.

Loppukäyntejä ym. ei ratsasteta rinnakkain, jos maneesissa on muita ratsastajia. Kännykän käyttö hevosen selässa on kielletty.

Hevoset puetaan ja riisutaan uran sisäpuolella. Kävelijät väistävät muita ratsukoita voltilla tms. Mieluiten kävelyt ulkona jos mahdollista varsinkin jos useampi ratsukko maneesissa.

Turvallisuus
Muille ratsastajille ei saa aiheuttaa häiriötä / vaaratilanteita. Omalla ratsastuksella ei saa häiritä muita. Kiukunpurkaukset ja hevosen asiaton kuritus eivät kuulu ratsastusradalle tai talliin. Koiria ei saa päästää juoksemaan maneesiin tai kentälle. Jos osaavat käyttäytyä, voivat olla odottamassa maneesin katsomopäädyssä tai kentän ulkopuolella.